Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Παραλίες


Άγιος Στέφανος, υπέροχα νερά και καταπληκτική αμμουδιά. Λειτουργεί αναψυκτήριο.

Παλιόκαστρο, το ανατολικό κομμάτι του κόλπου της Πλάκας, υπάρχει μικρό λιμανάκι και ωραία παραλία. Τα νερά είναι σχετικά ρηχά και ζεστά.

Πλάκες, βρίσκονται στο κέντρο του κόλπου της Πλάκας σαν φυσικό όριο ανάμεσα στην παραλία του Αγίου Στεφάνου και του Παλιόκαστρου. Οι μεγάλες πλάκες δεν αφήνουν τους μεγάλους να πάνε στα βαθιά, αλλά δημιουργούν μικρές «μπανιέρες» με πολύ ζεστό νερό, ιδανικές για μωρά και μικρά παιδιά.

Μαντρί, βρίσκεται στα ανατολικά του Παλιόκαστρου και είναι η κοντινότερη παραλία για όσους ξεκινούν απ’ το χωριό. Τα νερά της είναι βαθιά και σχετικά κρύα.

Μόλος, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και είναι η πρώτη από μια σειρά όμορφες παραλίες με αμμουδιά που διαδέχονται η μια την άλλη από τον όρμο Αγίου Χαραλάμπους και έπειτα. Βρίσκεται στα μισά περίπου της διαδρομής από το χωριό προς την Αγία Σωτήρα (από την έξοδο του χωριού προς Παναγιά στρίβουμε δεξιά προς τον Ανεμόμυλο, μετά το εξωκλήσι της Αγίας Ελένης, τρίτος δρόμος δεξιά.)

Σωτήρα, αν και λίγο μακριά από το χωριό αξίζει να πάτε στη Σωτήρα για ένα μπάνακι. Λέγεται ότι το λιμανάκι της Αγίας Σωτήρας αποτελούσε σημαντικό αρχαίο αγκυροβόλιο. Στο Ακρωτήρι Σωτήρα βρίσκεται το εξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που γιορτάζει στις 6 Αυγούστου. Κάθε χρόνο στη Σωτήρα γίνεται πανηγύρι την παραμονή στις 5 Αυγούστου.


1 σχόλιο:

sabinjablon είπε...

Harrah's Lake Tahoe, Stateline, NV 89449 - Mapyro
Harrah's Lake Tahoe 광명 출장마사지 is a Stateline hotel in 동두천 출장샵 Stateline, Nevada. Located just a short drive from the 슬롯 나라 centre of 경주 출장안마 Stateline and the 5-minute drive from 광양 출장샵